August 9, 2010

PASCA MASKARA SHORTIES III


Video oleh Syed Syahrul Zarizi

BLOG ENTRIES (Click the link to read more)
"Maskara Shorties gua tak pergi pon. gua kodi. "- Nazri Hashim


"Yang ini biarpun 5 jam tayangan, masih kekal steady, dah siap makan malam bawa bekal semua."- Bin Filem

"Dengan berlatarbelakang majlis rasmi, sang director dapat mencari akal membuat shorts." - Rizal Gunx

"Tendency aku untuk mengamalkan Snark-ism probably takfair untuk penganjur Maskara - Sindiket Sol-Jah yang baik-baik orangnya." - Anwari Ashraf

"The set of Singapore films truly won the hearts of our Film Selection Committee and we were delighted to present the filmmakers work to our huge audience and supporters"- Sinema Singapura

"Berpuluh-puluh wayang pendek ditayangkan secara marathon menggunakan projektor di kawasan terbuka di halaman rumah tersebut." -Dugong Senyum

"sound effect dia yang jelas dan tiada halangan untuk nengok..aku rasa puas tngok...cuma bontot aku yang basah sbb duduk kat jalan..hahaha"-Sazali

"Tahun ni GuaLayanJe tunggu sampai 1 pagi untuk melihat semua filem pendek yang ada, tapi lepas habis je terus cabut je minta maaf la krew Soljah tak sempat nak tolong kemas akibat kekangan masa."-Gua Layan Je

"yang ni tak tau kenapa,gua tak dapat nak ingat.maybe sibuk dok cari tempat duduk.."- Saudafar Garam

"sebagai peminat tegar blogger si PIPIYAPONG eh maksud aku, aku suka minat blog hilang punca dia,, (oh, malu ai mengaku kat sini), aku memang terasa kot tengok sepi seorang abdillah."-Misya Idris

"Ini sedikit review filem pendek yang aku sempat tonton dan ada yang tidak(mungkin terlelap atau membeli maggi)" - M Yusof

"Lepas tu orang jahat cuba untuk menurunkan disibel suaranya."- Sinaganaga

"Semua point lawak orang gelak, puas hati aku." - Azizul Hakim

"Tidak tahulah, adakah pihak penganjur, iaitu Sindiket Sol-Jah sudah cantas filem-filem lain. "- Alif Firdaus

"Agak menarik drama2 nya... paling aku suka the colours of ideas (unik), lawan.. (lucu).. bila menengok short movie di open space nih.. teringat zaman kanak2 dulu.. macam wayang pacak aje gayanya. "-Norae

"Entah kenapa aku begitu semangat luar biasa sekali untuk menghadiri event ini. Berbagpacking dari JB berbekalkan semangat kental sebab masih tiada idea untuk mencari tempat tidur malam itu." Fikri Kacak

"the event was cool... it's like watching movies outdoors... duduk atas tikar... tengok filem sambil hirup udara malam...." - Kaydee

"Tapi sayang, aku cuma dapat tonton separuh sebab Apam Kacang tak mahu tidur *sobs*."- Ay Yusof

"Hanyut merupakan sesuatu yang membuat mulut aku ternganga." - Fadz Tonton Filem

"senang cerita, semua superb." - Nisha

"oi jekbe,bawak camera,kot kot la dapat amek gambar dengan pipi pun sedap jugak"- Halim Bedalzled

"tiba-tiba maskara kali ini jadi satu even menyeramkan." - Amir Nazrin

"Sekarang ni dia dah ada bini, dia punya bini mengandung anak sulong.  Pergh... cepatnya masa berlalu."- Zulfikar

MASKARA SHORTIES PHOTOS
Rizal Gunx
Muhammad Firdaus
Anip Si Putih
Para Jamaludin
Haan Yusoff 
Spyz Pyzul 
Ismail Othman


BONUS: SHORT FILM ABOUT MASKARA SHORTIES


Setakat ini, review yang jumpa banyak ni sahaja. Blogging dah tak "in" lagi. Orang lebih suka tweet dan status facebook. Apa pun, saya akan update dari masa ke semasa.
Bersambung

10 comments:

Fikri: Kacaknya! said...

http://fikrikacak.blogspot.com/2010/08/pengalaman-pertama-saya-ke-maskara.html

ay_yusof said...

Terima kasih Tok sebab link kan blog saya.

alifstyle said...

TOP 5 Filem pendek pada malam itu adalah.....
http://cartoonrama.blogspot.com/2010/08/wayang-pacak-maskara-shorties-3.html

Azizulhakim said...

Tq kepada sindiket soljah! kerana tayang LAWAN.

first time dtg maskara,
next year konfem datang lagi!

saudagar gaRAM.. said...

http://bloguntukaku.blogspot.com/2010/08/sabtu-lepasapa-yang-gua-ingat.html

Baby Tiger said...

http://misyaidris.blogspot.com/2010/08/maskara-shorties.html

rugi betul say abalik awal hari tu! isk!!!

syed syahrul zarizi said...

so, bila nak return?

Joey Mie said...

http://gualayanje.com/2010/08/review-maskara-shorties-3-2010-filem.html

dugongsenyum said...

http://dugongsenyum.blogspot.com/2010/08/wayang-percuma.html

gunx said...

review runcit2 gua...

http://bit.ly/cxKogH